Lyssnar just nu hela tiden

Sist jag lyssnade på en bok var det på kasett: ett fabriksgolv, en sommar för längesen.

En halvdålig bok kan läsas, skummas igenom och vara okej. Men aldrig att en halvdålig bok blir bra när du lyssnar, den blir, om möjligt, ännu sämre. Gamarna av Maria Kuchen är en sån bok. Intrigen är ointressant, desperat samhällstillvänd och tjatig i sin beskrivning av lyckade mediepersonligheter med klädintresse och drömhem. Och det är pinsamt att lyssna på någon som vill vara "fucking ifred", på metaforer om tvättmaskiner och sexighet.  

Så fucking usel, om ni tillåter.


Min bokhylla del 2

Den vackraste kärleksskildringen någonsin är också den enklaste och mest vardagsnära. Astrid Lindgrens berättelse om sina föräldrar Samuel August och Hannas kärlek hör till mina starkaste läsupplevelser.

När Samuel August håller sin älskades döda iskalla händer snyftar han. Och dine händer som jag har värmt så månge gånger.

Tänk att ett löfte - ett ja - som ska hålla för hela livet är det enklaste att ge. Vägen dit var lång och kringelikrok men inte den minsta tvekan för det största . Det är kärlek och underbar dårskap.
 


Min bokhylla del 1

I Svenska Dagbladet följer jag en artikelserie om kända svenskars bokhyllor. Jätteintressant tycker en som alltid spanar in bokhyllan före tapeten och resten av inredningen. Jag tror att vad som finns där avslöjar en hel del. Tänkte sno temat, fast rota i min egen istället.

En kvinnosakskvinna och hobbyfeminist som jag gillar titeln på denna lilla skrift. Thomas Thorild skrev 1793 att kvinnan först är människa, därefter kvinna .



Jobba hemifrån

Idag snor jag bloggtema från smäm. Jobba hemifrån. Det gör jag nu.

Sovmorgon är den absoluta fördelen. Men för mig innebär det också konstant dåligt samvete. Jag borde ha gått upp tidigare. På kontoret belönar jag inte mig själv varje gång jag lyfter fingret, men hemma uppstår glädjerus så fort jag åstadkommer något. Och aldrig räknar jag minuterna till luchen som vid hemmadatorn.

Det blir inte bätttre av att det är varmt och kvalmigt ute och inne, renovering pågår och ilskna polska arbetare har hetsiga diskussioner utanför vårt fönster.
 
Den gyllene regeln: sluta klockan 17 oavsett hur mycket du har gjort av det du skulle. Fem timmar kvar :)

RSS 2.0