Ögonkontakt

I början kollade lillstrumpan mest i kors, de gånger hon öppnade ögonen. Nu börjar jag känna igen hennes blickar. Den desperata efter mat. Den ängsliga när hon suger på nappen. Den förtvivlade när hon tror sig vara ensam. Den undrande och nyfikna när jag pratar viktigheter med henne.

Igår såg jag en ny. Med stora blå ögon tittade hon på mig länge. Totalt trygg. Beundrande. Förälskad. Hur ska jag leva upp till den blicken?


Bebis vs katt

En sak har vi lyckats med. Från dag 1 bestämde vi oss för att aldrig vara tysta när bebisen ska sova. Till skillnad från katten Smilla (som sen några månader tillbaka jagar möss på landet) som avskydde höga ljud gillar bebisen att somna till ljudet av dammsugaren och hårblåsen.

I övrig jämförelse var katten något mer självständig.

Äggskal

Jag hjälpte en vän att hitta kärleksdikter och fick anledning att umgås med mina favoriter igen. Dikterna speglar ganska väl nio år av tillsammans. De uttrycker tvekan, olycklig kärlek, förälskelse. 

Med en ny familjemedlem handlar mycket om att få ihop vardagen. Maten ska lagas, disken ska diskas, tvätten ska tvättas, och allt det där. På kylskåpet sitter en dikt som påminner mig om att det bästa vi har finns i det vardagliga.

Det finaste och viktigaste i livet finns just här,
i stolen på andra sidan köksbordet.
I äggskalen hon alltid lämnar i en lite hög

Andres Lokko






RSS 2.0